Galleria Bronda, Helsinki

Bronda 30 v. - Vuosien varrelta II

26.3.2008 – 20.4.2008

Galleria Bronda viettää merkkivuottaan! Helmikuussa 1978 päätimme mieheni Lassen kanssa perustaa taidegallerian. Meillä, silloin nelikymppisillä, muilla aloilla työskennelleinä, ei ollut mitään käsitystä taidemaailmasta, vain rakkaus taiteeseen sekä muutamia taiteilijaystäviä.

Halusimme 70-luvulla vallalla olleen ja mielestämme ankean realismin vaihtoehtona antaa tilaa uusille virtauksille ja nuorille lahjakkaille taiteilijoille. Halusimme esitellä heidän tuotantoaan ulkomailla ja vastavuoroisesti tuoda sieltä mielenkiintoista taidetta. Haasteet, jotka tuolloin itsellemme asetimme olivat suuria ja uraauurtavia galleriakentällä. Uutta olivat 4-värikutsukortit ja esitteet, joita teimme ulkomaisia messuja varten. Pariisissa olimme jo 1980 ja ensimmäisenä suomalaisena galleriana Tukholmassa 1982. Tietoa taiteilijoista ja taiteen tekemisestä asiakkaat saivat "Bronda kysyy-Taiteilija vastaa" haastatteluista.

Bronda laajensi taidetarjontaa, esittelimme myös keramiikkaa, tekstiilejä ja lasia. Rajoja rikkovaan näyttelytoimintaan suhtauduttiin vielä ennakkoluuloisesti taidepiireissä. Alkuvuosien nuoret, lupaavat taiteilijat ovat vakiinnuttaneet asemansa kauan sitten, uusia mielenkiintoisia tekijöitä on astunut esiin nykytaiteen kartalle.

Brondan keskeinen sijainti Kasarminkadun ja Rikhardin kadun kulmassa teki siitä taiteen ystävien kohtauspaikan. Suurempiin tiloihin samassa kiinteistössä siirryimme vuonna 1985, näyttelyitä oli silloin kaksi samaan aikaan. Kohtuuttoman suuret vuokrankorotukset pakottivat meidät vuonna 1990 lähtemään evakkoon Töölönkatu 36:een. Siellä jaoimme suuret tilat grafiikkakeskus Artallin kanssa. Takaisin ydinkeskustaan, nykyisiin Annankadun tiloihin Bronda muutti keväällä 1993.

Tähän mennessä 183 taiteilijaa on esittäytynyt yksityisnäyttelyissään, kaikkiaan näyttelyitä on ollut 413 ja niissä yli 10 000 taideteosta.
Juhlan kunniaksi esittelemme Brondalla vuosien mittaan esillä olleita teoksia kahdessa näyttelyssä, jotka antavat läpileikkauksen toiminnastamme taiteen ja taiteilijoiden hyväksi.

 

← Takaisin

Galleria Bronda Oy Annankatu 16, 00120 Helsinki
+358 9 611426
bronda@bronda.net

Avoinna ti-pe 11-17
la-su 12-16
maanantaisin suljettu

Näyttelykutsut

web design: